Amire egy csapágy cseréjénél szükség lehet

Segítség lehet, ha még nem tudjuk pontosan, hogyan is álljunk neki a munkának, illetve segít az oldalunkon lévő csapágy kereső használatában!

Ki gondolná, hogy mennyi mindenre lehet szükség egy csapágy kicseréléséhez?

Természetesen a munka elkezdéséhez szükségünk van megfelelő munkavédelmi eszközökre (kesztyű, szemüveg), mivel a csapágyak élettartamának növelése érdekében kenőanyagot használnak, (ami lehet olaj vagy zsír), ezáltal az érintett felület erősen szennyezett lehet.

Ezután következik az egész folyamat első lépése, a gép, gépalkatrész szétszerelése.


A szétszerelés során olyan szerszámokra lehet szükségünk, mint pl. villáskulcsok, dugókulcsok, kalapács, zégergyűrű fogó, csapágylehúzó. Ezeket mind megtalálhatja webáruházunkban prémium felsőkategóriás King Tony minőségben.

Milyen típusú csapágyra van szükség?

A rossz csapágy kiszerelése után az első dolog a fajtájának meghatározása. (golyóscsapágy, kúpgörgős, hordógörgős, hengergörgős, y-csapágy stb.) Amennyiben tisztában vagyunk a csapágy fajtájával, úgy szám vagy méret alapján kereshetünk


Ehhez lépjen fel az y-csapagy.hu oldalra, és a kereső segítségével keresse meg a csapágyat típus vagy méret alapján.

Méret alapján való kereséshez példa:Szám alapján való kereséshez példa: 


Ha mégsem találja a termékek között azt, amire szüksége van, keressen minket telefonon, és kollégáink azonnal segítenek. Ezt azért érdemes megpróbálni, mert előfordulhat, hogy az adott termék még nem került fel weboldalunkra, de ettől függetlenül be tudjuk szerezni, vagy akár épp raktáron is lehet.

A csapágy beszerelése

Ha megkaptuk a megfelelő csapágyat, az összeszerelés első lépése, hogy minden illesztendő elemet megtisztítsunk a zsíros, olajos szennyeződésektől (ehhez használhatunk hideg zsírtalanítót, féktisztítót, brigéciolt). Fontos a tisztaság, mert a beszerelésnél használt ragasztó és tömítő anyagokat kizárólag alaposan megtisztított felületen lehet alkalmazni. 
A ragasztásokhoz és tömítésekhez kiváló minőségű Loctite termékeinket ajánljuk.


Itt említenénk meg a zéger gyűrűk, o-gyűrűk, szimeringek szerepét.

Sokszor a ragasztásos rögzítés helyett alkalmazzák a zégergyűrűs rögzítést. Egy-egy csapágycsere alkalmával ezek cseréjét is érdemes elvégezni, mert kiszerelés közben kinyúlhat, deformálódhat, törhet.

Az o-gyűrűk szerepe is nagy jelentőséggel bír. Egy szerelés során ennek a cseréje is erősen javasolt, ugyanis szakad, lapul vagy megkeménykedik, és több órás munkánk veszhet oda egy ilyen apró dolog miatt. A zégergyűrűkkel együtt az o-gyűrűk is anyagi ráfordításban elenyésző költséget képeznek, ezért nem érdemes épp ezt kihagyni.

A szimeringek (forgótengely tömítés) is fontos szerepet játszanak csapágyunk megvédésében a portól, víztől, olajtól stb. Egy szétszerelés során ennek is javasolt a cseréje.


Vissza a hírekhez

Szállítási információk

Házhozszállítás 1-3 munkanapon belül, a GLS futárszolgálattal

14 napos visszatérítés

A termék szállítás közben történő sérülése esetén

Fizetési lehetőségek

Lehetőség kártyás fizetésre, utalásra és utánvétre is.

Információs telefonszámok

Forduljon bátran segítőkész ügyfélszolgálatunkhoz

Széchenyi 2020 pályázati logó